Clinic jeugd met Rini van Zundert

Clinic jeugd met Rini van Zundert

, reactie(s)

Al een aantal weken wordt er op maandagavond weer getraind voor de Hel van De Pin, Om 7 uur staan de rennertjes weer gereed om onder begeleiding te trainen, iedereen is welkom. Vorige maandag op 30 juni werden de trainingsrondjes begeleid door de winnaar van vorig jaar Rini van Zundert. Dat maakte het voor onze renners extra spannend; welke tips had Rini om op het erepodium te kunnen staan in augustus bij de Hel van de Pin. Links of rechts rijden in de Kolenbaan wat is het beste? Dit bepaal je 's morgens wanneer je je oefenrondjes rijd. Na en tijdens de rondjes is het belangrijk de been spieren goed op te rekken.

Belangrijk is bij de start als eerste de Kolenbaan in te gaan, daardoor bepaal je het tempo en heb je zicht op de putten, kuilen en stenen. Hierdoor kom je niet ten val in de Kolenbaan die voor velen al een scherprechter was bij valpartijen.

We rijden enkele rustige rondjes, de wat ouderen rijden met hem op. De jonge meisjes blijven bij Cindy en Ivo in een rustig tempo. Na het derde rondje gaat het tempo omhoog, we zijn warm gedraaid en Rini wil even zien wat de toestand van de beentjes is. Na een aantal rondjes kijkt hij tevreden terug op de training, hij is er ook van overtuigd een aantal kanshebbers voor de overwinning begeleid te hebben.

Dan komen de vragen, wat moet je eten? immers werd bij een vorige clinic aangeraden de avond voor de wedstrijd veel pannenkoeken te eten. Rini houd het bij pasta’s , spaghetti en lasagne. Ook nog twee uur voor de wedstrijd, maar vooral ook veel drinken. Hij verteld ook dat het belangrijk is het ijzergehalte in het bloed op een hoog peil te hebben. IJzer in het bloed zorgt immers voor het transport van zuurstof naar de benen. Hoe je dat kan verhogen? Dat moet je maar even vragen aan de rennertjes die erbij waren.

 Is Rini wel eens zenuwachtig bij een wedstrijd? Altijd, het blijft spannend hoeveel keer je ook meegedaan hebt. Rini gaat ook voor de overwinning, anders rijd ik niet meer mee geeft hij aan. De eerste en de laatste ronde geven een ongekende kick en kracht (adrenaline) om te fietsen. De sfeer in Wouwse Plantage geeft nog extra kracht.

 We sluiten af en danken Rini voor de wel zeer waardevolle tips tijdens de trainingsrondjes.

Dank aan Cindy en Ivo voor de organisatie.

René Poppe